Almedalsspaning – Helena Tellberg

Almedalen 2017 är som vanligt sol, regn, kullersten och fullt med folk. När jag går ner för gatan möter jag nya och gamla kollegor och de mest oväntade samtal övergår i reflektioner och slutsatser som inspireras just av tillfället.

Jag passade på att besöka seminariet med Sverigeförhandlingen som presenterar sin rapport samma dag. De summerade rapporten med bygg hela sträckan, bygg fort och hitta alternativ finansiering. Presentationen avslutade med orden ”Nu kör vi”.

Petter Stordalen höll ett seminarium om hotellkedjan han byggt upp. Han värderar handlingskraft hos en ledare och är själv ett föredöme för att visa på möjligheter istället för hinder. ”Man behöver inte kunna svenska för att laga mat”,  ”håll inte emot framtiden för då kommer den som en våg och sköljer över dig” eller ”du blir frisk av att arbeta i ett företag som investerar i dig” och syftade på hur en personalfest kan ses som en investering och avskrivningen motsvarar sänkta sjukskrivningstal.

Håll-0an var ett annat seminarium under Almedalsveckan där byggbranschen samverkar som bransch för att alla ska komma hem från jobbet hela och friska varje dag.

Ytterligare ett av alla seminarium höll Mentor som är ett nätverk för unga för att minska utanförskap.

Därutöver har vi politikerna som för fram sitt budskap i tal och paneldebatter eller under samtal med prästen inför en fullsatt kyrka.

Detta är ett axplock av alla aktiviteter och möten som pågår under politikerveckan i Almedalen i år. Det är svårt att resa hem utan att vara full av intryck och med flera nya möten inbokade. 

Helena Tellberg, ledamot i Samhällsbyggarnas styrelse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.