Så hur var det att resa till USA?

Hej alla Samhällsbyggare! Mitt namn är Kimberly Olsson och vissa av er känner igen mig som den ihärdiga människan som skickade ut alldeles för mycket mail under Samhällsbyggnadsdagarna. Sedan en vecka tillbaka är jag i USA och försöker för nuvarande att orientera mig i ”the land of opportunities”. I Sverige studerar jag mitt fjärde år inom Fastigheter och Byggande på KTH. Här i USA räknar jag med att använda mina valbara poäng, så vi får se vad för spännande jag hittar att läsa.

Så hur var det att resa till USA? Jag och Nina (min kurskamrat till vänster på bilden nedan) är inte de mest flygvana människorna och det var definitivt en upplevelse att åka till USA. Till att börja med skulle vi lägga till ett extra bagage var, vi ska ju trots allt vara borta i 5 månader, och det var definitivt mer omständligt än vi trodde. Eftersom det var United som ägde vår resa, behövde vi köpa till bagage via dem men detta kan man endast göra på flygplatsen för den onlinetjänsten finns inte hos United. Ni kan nog gissa vad vi tyckte om detta, men lyckligt nog var SAS otroligt hjälpsamma och löste bagagesituationen snyggt!

SAS var väldigt informativa och berättade för oss att bagaget transporteras vidare under resan med undantag för när det landar i USA. Vi flög nämligen från Arlanda till London, från London till Houston och från Houston till Austin. Självklart blev vi lite nervösa när vi fick veta att vi skulle behöva checka in vårt bagage på nytt eftersom vi endast skulle ha en och en halv timme på oss. Det visade sig att den oron var mer än rättfärdigad. Efter tio timmars obekväm flygresa med United från London till Houston, skulle vi ha landat en halvtimme tidigare än planerat och nerverna hade lugnat sig något angående bytet.

Efter mycket cirkulerande i luften landade vi istället en kvart senare än planerat i Houston, en stressgivande överraskning. De flesta är inte heller särskilt snabbfotade efter en tio timmars flygresa, så det blev lite som att försöka ta sig förbi människor under en morgonrusning på T-centralen. Vi kom såklart inte särskilt långt. För att kunna byta flyg i USA måste man först gå igenom en säkerhetskontroll och kön för oss med visum och ESTA-tillstånd kunde definitivt ha varit kortare. Efter att vi blivit fotade, utfrågade och fått lämnat fingeravtryck (igen) sprang vi till bagageutlämningen och insåg att vi kunde ha varit Flash i DC Comics och ändå fått vänta minst en kvart på bagaget.

När vi fick bagaget insåg vi att de varit inne och rotat i våra väskor men med tanke på tidsbristen släppte vi de tankarna och sprang direkt till nästa bagageinlämning. Mannen som jobbade där stoppade oss direkt att de inte fanns en chans att vi skulle hinna med vårt flyg och att vi skulle gå till Uniteds disk direkt. Tack och lov var vi inte de enda som missat flyget och United var inte heller förvånade och bokade gladeligen om vår biljett.

Houston är definitivt en stor flygplats och till skillnad från Heathrow har de tåg som tar en till de olika terminalerna, vilket vi uppskattade efter att ha varit vakna i mer än ett dygn. Resan till Austin var så pass kort att de inte ens hann servera vatten på flygplanet och den här gången slapp vi gå igenom en säkerhetskontroll. Den här dagen avslutades nöjt på hotell! Säga vad man vill och flygbolag, men de är faktiskt väldigt hjälpsamma och vill se till att man kommer fram med allt man checkade in.

 

På återseende!

Kimberly Olsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.