Står 19 (Samhällets tillstånd 2019)

Förra riksdagsvalet bad min äldsta, som då gick på gymnasiet, att vi skulle åka till Almedalen och höra vad politikerna sa på riktigt. Vi var där i tre dagar och hörde partiledarnas tal, kyrkans utfrågning av partiet på kvällen och pressens intervjuer med pressekreterarna. I år var jag på Almedalen med vår yngsta.

Jag skulle på samma sätt vilja ta med dem till Samhällsbyggardagarna i höst så de fick veta hur det är i vårt samhälle på riktigt. Det är vi som medlemmar i Samhällsbyggarna som kommer från alla branscher med expertis och erfarenhet och som enskilda medlemmar är vi oberoende som tillsammans kan göra en sakkunnig och oberoende statusmätning av vårt samhälle. Med er önskar vi i Samhällsbyggarna göra en bedömning av var vårt samhälle är mer och mindre väl rustat för att möta morgondagen och med detta vill vi ge ett underlag till politiker och tjänstemän att fatta beslut ikring.

Det är branschens expertis och erfarenhet vi önskar samla i vår Står19 rapport.

Helena Tellberg, ordförande i Samhällsbyggarna region väst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.